banner_fourmis_noire

Mierenbestrijding

Wij besproeien de mierennesten of gebruiken een poeder. Wij geven altijd garantie.
Foto 1: zwarte mier. foto 2: pharao mier.

mieren

mieren

De mieren

Mieren dragen geen ziekten over. De mieren zijn sociale insecten van de familie formicidae. Zoals de bijen en de wespen behoren zij tot de groep van
de hyménoptères. Het is een groep van meer dan 12.000 soorten.
Zij leven in kolonies waarvan de nesten miljoenen exemplaren kunnen bevatten. Zij zijn samengsteld uit onvruchtbare vrouwtjes, vruchtbare mannetjes en de koninginnen. Zij meten 2 à 25mm. Hun kleur varieert van rood en zwart en soms andere kleuren. In de lente werpt de koningin haar eitjes in het nest. Na 3-4 weken worden dit larven en vervolgens nymfen.
De larven worden gevoed door middel van speekseluitscheiding van de werksters(de onvruchtbare mier).

Levenscyclus van de mier.

Een volledige levenscyclus bedraagt ongeveer 2 maanden, maar een nest kan meerdere jaren doorgaan.

Soorten mieren

Er zijn natuurlijk vele soorten mieren. Hier een overzicht van de meest voorkomende.

Zwarte mier(foto)
Ook wel wegmier genoemd. Zij maken hun nest in de aarde, men vindt ze dus meestal in de tuin, onder straatstenen en in metselwerk. Zij worden aangetrokken door zoete etensresten.

Faraomier(foto)

mieren_pharaon

mieren_pharaon

De faraomier is een uit de tropen overgewaaide mier, door handel over een groot deel van de wereld verspreid. Het zijn sociale insecen die in staten leven. Een kolonie bevat 2 tot 400 koninginnen(3,5 tot 4,8mm lengte)1000 tot 2500 werksters(2,2 tot 2,6mm lang). De mannetjes hebben antennes en vleugels. De poppen zijn naakt en wit van kleur. De farao mieren bouwen hun nest in verwarmde gebouwen zoals ziekenhuizen, hotels en flats. Zij dragen schadelijke ziektekiemen met zich mee daar ze zich voeden met o.a. resten rottend voedsel. Op sommige plaatsen kunnen zij een echte plaag vormen, daar zij zo klein zijn en in grote koloniën leven. Vooral in ziekenhuizen kunnen ze voor overlast zorgen. Ze nestelen zich in elektronische apparatuur en eten van open wonden. Zij verspreiden parasieten en bacteriën.
De faraomier valt moeilijk te bestrijden met de bestaande lokdozen, vrij te verkrijgen in drogisterijen. U dient beroep te doen op een professionele bestrijdingsdienst, welke mag werken met het doeltreffend gif. Men kan overlast voorkomen door voedingsmiddelen goed af te sluiten en de keuken zeer hygiënisch te houden.

Rode mier
Deze hebben ongeveer dezelfde grootte als de faraomier. Ze zijn rood van kleur en bezitten een scherpe angel, waarmee ze goed kunnen steken. Zij geven de voorkeur zich te nestelen in warme, vochtige plaatsen in huizen zoals naast afvoerpijpen en onder losse tegels.

  • Formulier

  • Contact

    Telefonische hotline
    Elke dag van 08.00 uur tot 20.00 uur
    GSM : 0485 08 21 14
    TEL:023108761
  • Bedrijfsinformatie

    airsoft services sprl
    Joseph Druez straat 21 1083 Ganshoren
    info@airsoftservices.be
    n° bedrijf BE 0889.914.820
  • Gesloten circuit

Call Now Button